Duurzaamheid

Decolux hecht veel waarde aan duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Op dit moment is Decolux bezig om te bekijken welke processen aangepast moeten worden om het ISO 14001 certificaat te kunnen behalen waarbij kwaliteit van milieumanagement voorop staat.

Met betrekking tot het wagenpark van Decolux zullen er enkel nog personenauto's worden aangeschaft welke een lagere uitstoot hebben dan 95 gram per kilometer voor een dieselauto en 110 gram per kilometer voor een benzineauto. Voor wat betreft de bedrijfswagens zal er gekozen worden voor bedrijfswagens welke aan de euro-5 uitlaatgasnormen voldoen.

In 2009 is alle verlichting in de bedrijfsruimtes vervangen voor LED verlichting welke vele malen minder energie verbruiken dan normale TL-verlichting welke in het verleden werd toegepast.

In de toekomst zal Decolux continu blijven onderzoeken of er eventuele toegepaste grondstoffen of processen, welke de duurzaamheid ten goede komen, aangepast kunnen worden en waarbij Decolux als onderneming zijn verantwoordelijkheid voor de maatschappij neemt.